Reguli noi vor fi propuse de Comisia Europeana pentru taxarea sectorului online

tax online

 

La summitul UE din Estonia, presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker a declarant: Comisia Europeana va propune anul viitor noi reguli pentru taxarea sectorului online, astfel incat acestea sa se achite in mod corect de obligatiile sale fiscale, lucru care nu se intampla in present.

Unii critici afirma ca firme online, precum Google, Facebook sau LinkedIn nu sunt europene, dar obțin în Europa venituri imense pentru care platesc taxe mai mici decat ar fi corect in Uniunea Europeana, ele, transferandu-si profitul prin tari cu rate scazute de impozitare, precum Luxemburg sau Irlanda.

Chiar daca nu toate tarile UE sunt de acord privind modul în care ar trebui taxat sectorul digital, presedintele CE si-a exprimat increderea ca statele membre vor reusi sa ajunga la un acord.

Uniunea Europeana avertizeaza ca va lua masuri pentru a schimba acesta situatie, dace nu se va putea ajunge la un acord comun in acest sens. „Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corecta si eficienta, care sa ofere certitudine legala si un teren echitabil pentru toti”, a mai adaugat Jean-Claude Juncker.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, în timp ce, de exemplu, companiile din sectorul construcțiilor sunt taxate în medie la nivelul UE cu un procent de circa 23% din profit, în cazul societăților din sectorul online acest procent ajunge la numai 10%.

Surse: agerpres.rocapital.rohotnews.ro

bannerT