Din august, CAS și CASS se plătesc la nivelul salariului minim pentru angajații part-time

CAS&CASS


Modificarea Codului fiscal, adoptată de Guvern: În cazul salariaților cu normă parțială, angajatorii vor urma să fie obligați să achite contribuțiile la pensii (CAS) și sănătate (CASS) aferente unui salariu minim brut, adică, în principiu, unei norme întregi. Măsura ar urma să se aplice de la 1 august 2017.

Concret, începând cu veniturile lunii august 2017, angajatorii vor trebui să achite CAS și CASS, pentru salariații cu normă parțială, la nivelul salariului minim brut, nu proporțional cu salariul efectiv, așa cum se întâmplă acum. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, acesta are drept scop descurajarea angajatorilor care încheie contracte de muncă cu normă parțială pentru a plăti statului taxe mai mici.

În momentul de față, angajatorii sunt obligați să achite șase contribuții sociale pentru propriii salariați: sănătate, concedii medicale, accidente de muncă și boli profesionale, pensii, șomaj, creanțe salariale. În condițiile în care CAS și CASS sunt de departe cele mai mari contribuții sociale obligatorii pe care angajatorii trebuie să le achite lunar pentru angajați, o asemenea obligație s-ar putea traduce prin costuri suplimentare însemnate.

Mai exact, în cazul unui angajat cu normă înjumătățită (20 de ore de lucru săptămânal și 725 de lei salariu brut), ar urma să se cheltuie în total 1.042,19 lei (față de 889,94 lei, în prezent), din care 485,69 lei (față de 333,43 lei, în prezent) reprezentând contribuțiile sociale și impozitul pe venit. Astfel, se observă o creștere cu 152,25 lei a cheltuielor totale ale angajatorului cu un singur angajat încadrat cu jumătate de normă.

Important de precizat este că angajatorii vor plăti mai mult pentru pensii și sănătate doar pentru partea lor de contribuții, nu și pentru cea a salariaților, în proiect nefiind specificat faptul că această măsură s-ar aplica și la nivelul angajaților. La acest moment, din calculul guvernantilor rezulta ca sunt, in total, 500.000 de contracte de munca part-time.

 

Surse: avocatnet.ro, legestart.ro, profit.ro

bannerT